De Bundertjes

Tuinderij de Bundertjes
Jobfactory
Bosselaan 2
5702 NV Helmond
T 0492 -526280
E info@debundertjes.nl
 

Wat?
De Bundertjes is onderdeel van de Jobfactory. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij de Bundertjes een arbeidstraject of dagbesteding invullen. Je kunt hierbij denken aan het onderhoud van het terrein, het verbouwen van de groenten en fruit, het verzorgen van de dieren en alle andere facetten van het werken binnen de zorgtuinderij.

Bij de Bundertjes vind je allerlei dieren; kippen, geitjes, varkens, parkieten en ganzen.
Er is een boomgaard waar in het seizoen zelf appels geraapt kunnen worden, kassen vol groente en fruit en er is een voorziening in haardhout. Er is ook een winkeltje. Hier zijn diverse producten te koop zoals zelfgemaakte jam, verse eieren, haardhout, kruiden, groente en fruit. Door de diversiteit aan seizoensgebonden producten is het altijd een verrassing wat voor producten er in de winkel aangeboden worden. Het terrein van de Bundertjes is beschikbaar voor kleinschalige evenementen. Denk hierbij aan een educatief schooluitstapje, een teamdag of een zeskamp.
 

Waar?
Tuinderij de Bundertjes ligt midden in een natuurgebied aan de rand van Helmond, tussen het Helmonds kanaal en het kleine riviertje de Gulden AA. De tuinderij beslaat een prachtig gebied met veel groen, moestuinen en kassen, boerderijdieren en een gezellige winkel. 
Meer informatie kunt u ook vinden op de eigen site van De Bundertjes

 "Ik ben dol op dieren en vind het dan ook heerlijk om hier te werken. Lekker buiten, op een hartstikke mooi plekje in de stad en met mensen die begrijpen dat ik niet altijd heel snel mijn taken kan uitvoeren."