NIEUWS

Stichting Kinderpostzegels schenkt digitale middelen voor kwetsbare kinderen in de opvang


Veel kwetsbare kinderen ervaren op dit moment problemen rondom onderwijs op afstand. Meestal gaat het om gebrek aan materiaal voor school- en leerwerk. In de opvang beschikken we over onvoldoende digitale leermiddelen.
Stichting Kinderpostzegels heeft subsidie toegekend aan SMO waardoor we digitaal materiaal aan hebben kunnen schaffen voor de kinderen in de opvang. We hebben aangeschaft:

  • 1 chromebook met tas
  • 1 laptop met tas
  • 2 tablets met een hoes
  • 1 kidstablet met een hoes
  • 4 koptelefoons

Ook gaan we nog enkele abonnementen aanschaffen waardoor de kinderen via luisterboeken de taal- en spraakontwikkeling kunnen verbeteren.
Er wordt ook een jaarabonnement voor Squla afgesloten. Dit is een online leerplatform waarop peuters en kinderen uit groep 1 tot en met 8 spelenderwijs kunnen oefenen met alle vakken van de basisschool.
Dit alles is toch fantastisch voor de kinderen. Dankjewel Stichting Kinderpostzegels! Hier zullen de kinderen goed gebruik van gaan maken.


Positief geteste bewoners De Kamenij

Op onze pagina De Kamenij kunt u het persbericht van 4 januari 2021 lezen.


ONZE KERSTGROET AAN U ALLEN

 Dag gast, vriend of partner van SMO (M/V),

Het einde van 2020 is dan toch eindelijk in zicht. Het einde van de crisis waarin we met ons allen verkeren niet. Laten we hopen, wensen, bidden dat dit voorbij gaat en dat we ons weer kunnen focussen op het perspectief, zoals we dat zo graag doen.

Terugkijken doen we met gemengde gevoelens. Ellendig wat er op wereldniveau gebeurt. Hoe de scheuring in de samenleving eerder groter dan kleiner lijkt te worden. En ontzettend rot wat er op kleinere, persoonlijke schaal aan verlies is geleden dit jaar. En tegelijkertijd: geweldig wat we toch dag in dag uit weten te realiseren met ons allen. Dat kun je bijvoorbeeld zien aan de “rapportcijfers” die onze gasten/cliënten/deelnemers aan ons gaven, drie maanden geleden.  We vinden dat je vooral ook moet delen waar je blij van wordt! En omdat we deze mooie cijfers ook te danken hebben aan de fijne samenwerking met onze partners.

We hopen jullie allemaal in goede gezondheid te zien, in 2021. 


Wat zeggen onze klanten

 Bent u benieuwd wat onze klanten over ons zeggen?


Mensen met een verhaal

Portretten van dak- en thuislozen in de Kamenij

Verblijven in de Kamenij, doet niemand zomaar. De mensen hebben geen ander onderdak en daar zit altijd een verhaal achter. Geen sprookjesverhalen, maar ook niet meteen horror. Een paar van die verhalen hebben we opgetekend, om de mensen een gezicht te geven. De komende tijd publiceren we de verhalen, hiermee starten we volgende week, zodat omwonenden en andere geïnteresseerden de dak- en thuislozen in de Kamenij wat beter leren kennen.

Dat willen de mensen die hier verblijven graag. Ze kunnen zich best voorstellen dat omwonenden onzeker zijn over hun aanwezigheid in de wijk, toch willen ze laten zien dat niet iedere dak- en thuisloze een drugsprobleem heeft of crimineel is. En dat dakloos raken echt iedereen kan overkomen. Dak- en thuislozen zijn immers ook maar ‘gewoon’ mensen. Mensen die in hetzelfde schuitje zitten, elkaar helpen, op elkaar letten en er ook voor zorgen dat iedereen op tijd – vóór 22.00 uur ’s avonds – binnen is en dat niemand overlast veroorzaakt.

Vrijwel iedereen in de Kamenij werkt er serieus aan om zijn of haar leven weer op de rit te krijgen. Wat dat betreft zou je – zuur genoeg - COVID-19 een positieve ontwikkeling kunnen noemen: dankzij het coronavirus is er extra opvang in Helmond. Daardoor hoeven enkele tientallen mensen niet op straat te leven. Daardoor krijgen die mensen veel sneller begeleiding dan voorheen. Daar zijn ze dankbaar voor. Het opkrabbelen gaat soms met vallen en opstaan en het is hard werken. Een glimlach of een groet van een voorbijganger is daarbij altijd welkom.

U kunt deze verhalen vanaf volgende week lezen op onze speciale pagina van De Kamenij