Aanmelden

Centrale Intake

St. Hubertusstraat 2, 5701 TC Helmond
T (0492) 50 43 90
E centrale-intake@smo-helmond.nl

De toegang naar de meeste afdelingen van SMO bevindt zich bij de afdeling Centrale Intake. Ook als je niet zeker weet bij welke afdeling je moet zijn of hoe de aanmelding verloopt, kan een vriendelijke medewerker van de Centrale Intake je de weg wijzen.

Hoe?
Tijdens het intakegesprek bespreek je met een professional wat jouw behoeften en mogelijkheden zijn. Onze medewerkers zijn vriendelijk en respectvol. Ze luisteren, vragen door en hebben begrip voor de moeilijkheden die je hebt. Ze weten hoe en waar je de beste begeleiding kunt krijgen. Ook vergoedingen, eventuele regelingen en indicatie-aanvragen komen tijdens het gesprek aan bod.
Want als je hier voor het eerst mee in aanraking komt, kan het allemaal best ingewikkeld zijn.
Het is niet erg als je het niet snapt.
Vraag ons gewoon om hulp om het rustig uit te leggen wat de betekenis is van indicaties, beschikkingen, Wlz, WMO en CIZ. Wij kunnen dit soort zaken voor je uitzoeken.

Hoe lang? 
Een intakegesprek vindt plaats binnen vijf dagen na aanmelding. Het gesprek zelf duurt maximaal twee uur. Of we je direct kunnen plaatsen bij een afdeling, is afhankelijk van je behoeften, de mogelijkheden en beschikbaarheid.

Aanmelden? 
Je kunt zelf contact opnemen met onze afdeling Centrale Intake om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Heb je al een hulpverlener? Dan kun je ook vragen of deze contact met ons opneemt.