Arbeidstraining

Arbeidstraining

In een arbeidstraject krijg je ook een vaardighedenonderzoek met een assessment en training aangeboden. Je leert dan omgaan met onder meer werkdruk, autoriteit en continuïteit en je verbetert je vaardigheden.

Wat?
Daginvulling, structuur en ritme in een veilige en sociale werkomgeving

Hoe?
Arbeidstraining vindt plaats op een van onze zes afdelingen, waarbij je begeleid wordt door een werkbegeleider en een trajectbegeleider. Je werkt een aantal dagdelen in de week in een echte praktijkomgeving en maakt echte producten, voor echte klanten. Nu nog in een veilige omgeving, in groep of alleen, maar met de bedoeling om de overstap naar een reguliere werkplek mogelijk te maken. Samen met een trajectbegeleider/jobcoach bepaal je welke doelen je wilt en kunt bereiken en op welke manier dat kan. Aan de hand hiervan wordt er een individueel begeleidingsplan opgesteld. Je krijgt een vaardighedenonderzoek met een assessment en training aangeboden. De nadruk ligt op het ontwikkelen van werknemersvaardigheden, het opbouwen van arbeidsritme en het uitbreiden van je vakkennis. De klanten kunnen bedrijven zijn, maar ook particulieren. Afhankelijk van je behoeften en mogelijkheden zoeken we passend werk op een van onze eigen afdelingen: tuinderij, restaurant, assemblage, timmerwerkplaats. 

Hoe lang?
De duur van het traject en het aantal dagdelen worden in overleg met jou bepaald. 

Voorwaarden:
Wil je in aanmerking komen voor Sociale activering, dan moet je mee kunnen en willen werken aan het oplossen van problemen en afspraken nakomen. Overige voorwaarden en afspraken bespreken we met je tijdens een intakegesprek.

Kosten:
Een traject wordt in veel gevallen betaald door de gemeente of het UWV. Per dagdeel ontvang je een symbolische vergoeding. Deze vergoeding ontvang je naast je uitkering.

Aanmelden:
Je kunt zelf contact opnemen met onze afdeling Centrale Intake. Heb je al een hulpverlener? Dan kun je ook vragen of deze contact met ons opneemt. T: 0492 50 43 90.

Locaties:

Jobfactory (arbeidsmatige dagbesteding en arbeidstraining)

Tuinderij de Bundertjes (dagbesteding en arbeidstraining)