Arbeidsmatige dagbesteding

Arbeidsmatige dagbesteding

Een arbeidsmatig dagebestedingstraject is bedoeld voor deelnemers met psychosociale of meervoudige problematiek voor wie een arbeidstraject niet haalbaar is.

Wat?
Daginvulling, structuur en ritme in een veilige en sociale werkomgeving

Hoe?
Je werkt een aantal dagdelen in de week in een echte praktijkomgeving en maakt echte producten, voor echte klanten. Alleen doe je dat hier in een veilige omgeving, in een groep of alleen. Bij ons hoor je er echt bij, je doet mee en dat geeft je een goed gevoel. Je vergroot zo je sociale vaardigheden. De klanten kunnen bedrijven zijn, maar ook particulieren die iets wat jij gemaakt hebt kopen in de winkel, de webshop of het restaurant. Afhankelijk van je behoeften en mogelijkheden zoeken we passend werk op een van onze eigen afdelingen: tuinderij, winkel, eetcafé met leer- en werkkeuken, keramiek, repro, assemblage, timmerwerkplaats, onderhoud gebouwen en tuinen. Samen met een trajectbegeleider/jobcoach bepaal je welke doelen je wilt en kunt bereiken en op welke manier dat kan. Aan de hand hiervan wordt er een individueel begeleidingsplan opgesteld. 

Hoe lang?
De duur van het traject en het aantal dagdelen worden in overleg met jou bepaald. 

Voorwaarden:
Wil je in aanmerking komen voor Sociale activering, dan moet je mee kunnen en willen werken aan het oplossen van problemen en afspraken nakomen. Overige voorwaarden en afspraken bespreken we met je tijdens een intakegesprek.

Kosten:
Een traject wordt in veel gevallen betaald door de gemeente of het UWV. Per dagdeel ontvang je een symbolische vergoeding. Deze vergoeding ontvang je naast je uitkering.

Aanmelden:
Je kunt zelf contact opnemen met onze afdeling Centrale Intake. Heb je al een hulpverlener? Dan kun je ook vragen of deze contact met ons opneemt. T: 0492 50 43 90.

Locaties:

Jobfactory (arbeidsmatige dagbesteding en arbeidstraining)

Tuinderij de Bundertjes (dagbesteding en arbeidstraining)

 

 

 

“Het is echt relaxed om buiten te werken en de beesten te verzorgen. Ik voel me op mijn gemak en ik krijg veel waardering. Van collega’s, mensen die in de winkel komen én ook van de dieren!”