De Kamenij

Wilt u uw zorgen kwijt over de Kamenij? Heeft u een klacht over ons of over onze gasten? Of zou u graag een keer binnen willen kijken? Neem dan gerust contact op met Daisy Lucassen, manager opvang. Haar telefoonnummer is: 06 53107545. Of u kunt mailen naar d.lucassen@smo-helmond.nl


Aanpak bij De Braak bij EenVandaag

Sinds het begin van Corona is de tijdelijke voorziening van SMO Helmond een feit. De eerste zes maanden in Sportcentrum De Braak, nu in de Kamenij.

Lees verder


Verhuizing in beeld

Op donderdag 8 oktober zijn alle spullen én de tijdelijke bewoners van de Braak verhuisd naar de Kamenij.

Lees verder


Daisy Lucassen maakt een rondje door de buurt

Op 29 september kregen omwonenden van de Kamenij een brief van de gemeente. Daarin stond dat per 1 oktober de opvang open zou gaan. Tot op dat moment hadden mensen hier niets van gehoord, omdat de gemeente er pas de vrijdag ervoor een besluit over had genomen. Sommige buren lazen het pas 30 september in de krant. Het is jammer dat de datum 1 oktober in de brief stond, terwijl inmiddels duidelijk was dat de verhuizing pas een week later zou plaatsvinden. Dat gaf ons iets meer tijd om in contact te komen met de buurt.

Lees verder


De Kamenij in een week tijd opgeknapt

De Kamenij staat al een tijdje op de verkooplijst van de gemeente Helmond. Heel veel mensen hebben mooie herinneringen aan het Wijkhuis. Ze waren lid van Scouting Leonardus, vierden er Carnaval of stonden er een keer op het toneel. Sinds begin 2018 staat het pand leeg. Toen we er voor het eerst even binnen mochten kijken, begin september, was het er donker, rommelig en het werd duidelijk al lange tijd nauwelijks gebruikt.

Lees verder


Van april tot oktober: tijdelijke huisvesting in Sporthal De Braak

Sinds het begin van de Corona uitbraak hebben wij samen met gemeente Helmond gezorgd voor extra opvang voor dak- en thuislozen. De boodschap vanuit de regering was: “Blijf allemaal zoveel mogelijk thuis”. Maar als je geen thuis hebt, wat moet je dan?

Lees verder