Cookies en privacy

Privacyreglement

SMO Helmond is een stichting zonder winstoogmerk, van en voor cliënten. Via onze websites bieden wij slechts beperkte diensten aan. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. In sommige gevallen werken wij daarbij samen met andere organisaties of bedrijven.
 
Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:
·         duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij, voor het contactformulier, via deze privacyverklaring;
·         het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
·         u eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
·         uw gegevens niet doorgeven aan derde partij, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
·         wanneer wij uw gegevens delen, afspraken maken met derde partij om er o.a. voor te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
·         passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partij die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
·         uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
 
Als u naar aanleiding van deze privacyverklaring contact met ons wilt opnemen, dan kan dat via onderstaande contactgegevens.
 
Postadres:
Postbus 242
5700 AE Helmond
Bezoekadres:
St. Hubertusstraat 2
5701 TC HELMOND
0492-525098
 
Bij het gebruik van het formulier “contactformulier” op de website laat u bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij verwerken niet altijd alle onderstaande gegevens. Dat is namelijk afhankelijk van welke diensten en functionaliteiten op onze websites u kiest te gebruiken.
 
Persoonsgegevens
 
Afhankelijk van de diensten en functionaliteiten die u op onze websites gebruikt, kunnen wij de volgende persoonsgegevens van u verwerken. Merk daarbij op dat slechts de velden “naam” en “email” de minimale eisen zijn om een formulier in behandeling te nemen:
·         Bedrijfsnaam;
·         Naam (verplicht);
·         Email (verplicht);
·         Straat en nummer;
·         Postcode;
·         Plaats;
·         Telefoon (vast);
·         Telefoon (mobiel);
·         Opmerkingen;
 
Doeleinden
 
Wij verwerken bovenstaande gegevens voor een of meer van de volgende doeleinden (mede afhankelijk van welke diensten of functionaliteiten jij gebruikt):
·         om uw vragen te beantwoorden of uw klachten te behandelen;
·         Om u te benaderen over u klacht omdat we daar onderzoek naar willen doen;
 
Alle andere gegevens, afwijkend van wat hierboven is genoemd, worden uitgevraagd als u bij ons in zorg komt of vanwege andere doeleinden m.b.t. het uitwisselen van gegevens.
 
Beveiligen en bewaren
 
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden. Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door uw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.
 
Wijzigingen in deze privacyverklaring
 
Wij kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Uw gegevens gebruik wij nooit zonder toestemming voor andere doeleinden. Het is daarom aan te raden om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.
 
Autoriteit Persoonsgegevens
 
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten hebt over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.
 
  

Cookiebeleid
 

Cookies zijn kleine tekstbestanden die een website op u computer, tablet of mobiele telefoon plaatst op het moment dat u de website bezoekt. In deze cookies wordt informatie over uw websitebezoek opgeslagen. Met het plaatsen van cookies worden persoonsgegevens verwerkt. Door het gebruik van cookies kan een website u herkennen bij een volgend bezoek aan de website. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u niet telkens opnieuw wilt inloggen bij een nieuw bezoek aan de website.
 
Verschillende soorten cookies
 
We maken onderscheid in functionele en niet-functionele cookies. Functionele cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken. Naast functionele cookies plaatsen we ook standaard analytische cookies. Deze zijn niet nodig voor het goed laten functioneren van de website. Hierdoor weten we welke website onderdelen populair zijn en op welke plekken we onze website kunnen verbeteren. Als SMO Helmond e.o. beschikt over andere cookies, dan zijn deze hieronder in het hoofdstuk “online privacy” toegelicht.
 
Online privacy
 
Wij vinden het belangrijk dat u zelf controle heeft over uw online privacy. Daarom willen we u graag zo compleet mogelijk informeren over welke cookies we gebruiken en voor welke doeleinden. In onderstaand schema ziet u welke cookies we standaard plaatsen bij een bezoek op de website en wat we plaatsen wanneer u onze cookies accepteert of weigert.
 

 
Standaard
Alleen bij akkoord
Functionele cookies
Ja
 
Cookies om bezoek te kunnen meten
Ja
 
 
 
 
 

 
Functionele cookies
 
Functionele cookies zijn noodzakelijk om de website goed te laten functioneren. Deze cookies worden dan ook standaard geplaatst en worden niet verwijderd wanneer u de cookies niet accepteert.
 
Cookies om bezoek te meten
 
Analytische cookies stellen ons in staat om het websitebezoek te meten. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze website wordt gebruikt, naar welke informatie bezoekers op zoek zijn en welke pagina's het meest worden bezocht. Hierdoor weten we welke website onderdelen populair zijn en op welke plekken we onze website kunnen verbeteren. We analyseren en verbeteren de website continu om de ervaring voor bezoekers zo prettig mogelijk te maken. De statistieken die we verzamelen kunnen we niet herleiden naar personen. Deze gegevens worden dus altijd anoniem gebruikt. We maken gebruik van Adobe Analytics en Google Analytics om inzichten te verkrijgen uit de data. De analytische cookies plaatsen we altijd bij een bezoek aan onze website.
 
Analytische cookies verzamelen onder andere de volgende gegevens:
·         Het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina's;
·         Het bijhouden van de duur van het bezoek;
·         Gegevens over uw browser en apparaat waarmee u onze website bezoekt, zoals besturingssysteem en schermgrootte;
·         De manier waarop u op onze website terecht bent gekomen;