NIEUWS

Nieuwe samenwerkingspartner Jobfactory

Jobfactory heeft sinds kort een nieuwe samenwerkingspartner, Zuiderbos Helmond, mogen verwelkomen. Zuiderbos is een school voor speciaal onderwijs die leer- ervaringsplekken bij ons gaat inkopen. Jobfactory heet de leerlingen van harte welkom voor het praktijkonderwijs binnen de afdelingen.


2018.... wat hebben SMO en partners gepresteerd?

We hebben een korte samenvatting gemaakt over 2018 die u via deze link kunt lezen.


Nieuwe bedrijfsfilm Jobfactory.nl

Vandaag hebben wij de nieuwe bedrijfsfilm van Jobfactory.nl gelanceerd. Via deze link kun je die zien.
Op de site van Jobfactory staan ook informatieve films voor verwijzers/cliënten.

 


Nieuwe directeur-bestuurder start 1 oktober 2019

Beste stakeholders,
 
Als stakeholder van SMO bent u voor ons een belangrijke partner. De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van het zoeken naar een nieuwe directeur-bestuurder voor SMO.
Het is met groot genoegen dat de Raad van Toezicht aan u bekend kan maken dat het gelukt is in de opvolging van
Jürgen Feuerriegel (bestuurder) en Bart Hendriks (directeur) te voorzien. Bart is sinds 1 juli met pensioen en Jürgen vertrekt aan het einde van dit kalenderjaar.
Mevrouw Kitty de Laat start op 1 oktober als directeur-bestuurder van SMO. Kitty heeft haar sporen verdiend in de gemeentelijke wereld en als bestuurder van een maatschappelijke welzijnsorganisatie. Ze zal zich na 1 oktober ongetwijfeld zelf uitgebreider aan u voorstellen.
 
De komende maanden zal er verder gewerkt worden aan het voorbereiden van een goede overdracht. We wensen u allen een prettige zomervakantie. 
 
Peter Adriaans
Voorzitter Raad van Toezicht


Feestelijke opening binnen- en buiten speelterrein voor kinderen in de opvang

Op dinsdag 9 juli om 15.30 uur werd in SMO De Koning aan de Brevierpad 2 in Helmond de nieuwe binnen- en buitenruimte voor de kinderen in de opvang geopend.

Kinderen in de opvang
Het project ‘Huisje Boompje Beestje’ is een initiatief van Stichting Kinderpostzegels voor kinderen in de opvang waarbij het aandachtspunt lag op spelen, natuur en dieren.

Bestuurder Jurgen Feuerriegel opende de beschutte buiten- en binnenruimte met dank aan Kinderpostzegels, IVN, Rabo wijkfonds, timmerwerkplaats Jobfactory, vrijwilligers en de leveranciers uit de regio die materialen geschonken hadden.

De kinderen hadden het direct naar hun zin, na het officiele gedeelte en het oplaten van wensbalonnen werden de speeltoestellen volop gebruikt.


Uitreiking certificaten catering medewerker bij Jobfactory

Gisteren werden er certificaten OCC B uitgereikt aan deelnemers bij Jobfactory. Wij feliciteren hen met dit resultaat.

van links naar rechts: Natasja Luijten, Kim van Asten (medewerker Jobfactory), Marily de Kort (Kort Support Service), Kevin Arts en Rutger van den Nieuwenhof


Nieuw portaal/entree Jobfactory

Jobfactory in Helmond heeft afgelopen weekend nieuwe belettering van het portaal gekregen. Het grijze gevaarte is nu vervangen door een kleurrijk en fraai portaal. 


Suïcidepreventieproject Supremocol

SMO gaat meewerken aan een suïcidepreventieproject op het verbeteren van de ketenzorg voor mensen met een verhoogd suïciderisico in Noord Brabant. Het doel is om aan de hand van vier pijlers het aantal zelfdodingen in Noord Brabant met 20% te laten dalen.


Clientenraad naar Utrecht

Op donderdag 11 april 2019 heeft onze Clientenraad deelenomen aan het LCR-congres 2019
in Super Nova van de Jaarbeurs in Utrecht.
Een interactieve dag, waarbij kennis en ervaringen van de deelnemers centraal staan.


Reserveer in uw agenda: Jaarlijkse seizoen opening De Bundertjes op Moederdag op 12 mei 2019

Op 12 mei zal de jaarlijkse seizoen opening van de Bundertjes in het teken staan van MOEDERDAG. Iedereen is welkom.

De Bundertjes zorgt voor een heerlijke home made tractatie (keuken Jobfactory) voor bij de koffie of thee.

Lees meer op de site van www.debundertjes.nl


Medewerkers Jobfactory aanwezig bij lancering ontwerp Social Label in Milaan

Afgelopen week was Jobfactory aanwezig op de designweek in Milaan.
Daar werd o.a. het ontwerp van Ilse Crawford & Oscar Pena Fourth-productlijn binnen de
designcollectie Social Label gelanceerd.
De subtiele houten kruk sluit naadloos aan bij de ontwerpfilosofie van het sociale label.
De kruk wordt met ondersteuning van de gemeente Helmond uitgevoerd door deelnemers van de
timmerwerkplaats Jobfactory met restfluweel van Koninklijke Raymakers Helmond.


Jobfactory en Tiendas Diferentes

Gepubliceerd op 22 maart 2019 in Ditisonzewijk.nl
door: Global Trade @Diferentes

“Sinds kort zijn de handgemaakte klein meubelen en gebruiksvoorwerpen van (gerecycled) hout gemaakt door deelnemers van de Jobfactory te koop bij Tiendas Diferentes.
 De 2 bedrijven zijn een samenwerkingsverband aangegaan, nadat ze met elkaar in contact kwamen via Lokaal Cadeau. Een platform waar lokale ondernemers producten aanbieden waarmee bedrijven hun werknemers de mogelijkheid kunnen bieden hun eigen (kerst) cadeau samen te stellen.

De Jobfactory was al enige tijd opzoek naar mogelijkheden om de door hun gemaakte producten aan een breder publiek te kunnen aanbieden. En Tiendas Diferentes was op zoek naar een mooie en unieke aanvulling op het assortiment.

Het is mooi om te kunnen bijdragen aan een extra stimulans voor de deelnemers van de Jobfactory door hun producten in de winkel te verkopen. De deelnemers hebben vaak een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. En zo kunnen we ze laten zien dat hun werk echt gewaardeerd wordt, aldus Jeanette Hendriks eigenaresse van Tiendas Diferentes.

Wat wij belangrijk vinden is dat we het verhaal achter het product kunnen vertellen. Dat is ook de reden dat we ons beperken tot een klein aantal ondernemers die hun producten bij ons in de winkel verkopen. En de Jobfactory past daar prima tussen.

We zijn natuurlijk wel afhankelijk van de capaciteit van de deelnemers en daarom starten we met een klein assortiment die we langzaam gaan uitbreiden. We willen niet meteen te veel druk bij de deelnemers neerleggen”

Suzanne Siany van de Jobfactory is blij met de samenwerking. “We waren inderdaad al langere tijd op zoek naar een extra verkooppunt. Klanten kunnen natuurlijk bij ons op locatie aan de Engelseweg langskomen en we verkopen ook producten bij onze tuin de Bundertjes (Bosselaan 2), maar een winkel in het centrum van de stad is natuurlijk perfect. Ik weet zeker dat onze deelnemers hier erg trots op zullen zijn”.

 


De Bundertjes, een van de goede doelen bij het Drakenfestival 2019

 Helmondse drakenbootraces zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 15 en zondag 16 juni aanstaande. Jaarlijks is dit festival een groot succes. Het kanaal in het centrum van Helmond staat weer in het teken van deze sportieve krachtmeting op het water. Volgens eeuwenoude Chinese tradities strijdt een groot aantal teams tegen elkaar in echte drakenboten. 
Wij zijn blij dat onze zorgtuinderij DE BUNDERTJES dit jaar tot een van de drie GOEDE DOELEN is benoemd!
Meer informatie vindt u op de website van Drakenbootfestival


Bijdrage Jobfactory en Super Sociaal een campagne Koffie in Helmond

SMO heeft met Jobfactory en Super Sociaal een kleine bijdrage geleverd aan de campagne Koffie in Helmond door het mee uitdelen van een warm kopje koffie met een heerlijk koekje.


SMO verbetert en heeft aandacht voor positie kinderen in de opvang

‘Het is belangrijk dat kinderen en jongeren in de vrouwenopvang en maatschappelijke opvang worden gezien als individuen en dat zij zorg op maat krijgen”

Sta op voor de rechtsstaat! Persbericht

Gezamenlijke verklaring van de Nederlandse orde van advocaten, de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak, Sociaal Werk Nederland, de Federatie Opvang en de RIBW Alliantie.

Nederland is een rechtsstaat. Een staat waarin mensen kunnen rekenen op de bescherming van hun rechten en vrijheden. Tegenover de overheid, maar ook tegenover andere partijen. De toegang tot het recht is dan ook een grondrecht dat door de overheid moet worden gewaarborgd. Daarvoor is onder andere hard nodig dat mensen met een probleem de juiste hulp krijgen. Dat er betaalbare griffierechten, het toegangskaartje voor de rechtbank, zijn. Maar ook dat rechtzoekenden met een lager inkomen een advocaat kunnen betalen.

Een rechtsstaat voorkomt onder andere klassenjustitie, dus dat de één door zijn of haar afkomst niet meer rechten heeft dan de ander. Het biedt rechtszekerheid, dus dat je weet wat je rechten zijn en dat deze uitgevoerd worden. Het beschermt ons tegen de macht van de overheid door middel van grondrechten, wetten en andere regels. Het betekent dat er toegang is tot onafhankelijke rechters die de naleving van deze wetten en regels toetsen, maar ook dat er toegang is tot betaalbare en goede rechtsbijstand in het geval van een juridisch probleem.

 

Om ervoor te zorgen dat rechten en plichten gehandhaafd kunnen blijven worden hebben we onze rechters, advocaten en andere (rechts)hulpverleners hard nodig. Daarvoor is nodig dat voldoende wordt geïnvesteerd. Dat we in Nederland in een rechtsstaat leven is namelijk ook ‘gewoon’ iets om trots op te zijn en belangrijker nog: om ervoor te waken dat hij blijft. Sta met ons op voor de rechtsstaat!


Met weinig geld zoveel mogelijk mensen helpen; een artikel van de Federatie opvang - SaldoPlus

In het kader van 'initiatieven in opvang en beschermd wonen' is directeur Erwin Derks van SaldoPlus geïnterviewd door de Federatie Opvang:

"Sinds 2006 timmert stichting SaldoPlus aan de weg als financieel dienstverlener voor mensen die zelf hun financiën niet kunnen beheren. Zelf voortgekomen uit de maatschappelijke opvang in Helmond, kent SaldoPlus de problematiek van kwetsbare burgers en weet daar uiterst zorgvuldig en effectief mee om te gaan.
Met name omdat specialistische financiële kennis in de maatschappelijke opvang ontbrak, werd SaldoPlus in 2006 opgericht als onderdeel van SMO Helmond. Inmiddels is de stichting geheel zelfstandig en vervult zij een regionale functie, waarbij zij samenwerkt met diverse organisaties en gemeenten in de regio. De twee pijlers van SaldoPlus zijn inkomensbeheer en bewindvoering".
Het hele artikel kunt u lezen via deze link.


Nieuwe partner Jobfactory : Samenwerkingsverband Helmond Peelland VO

Via onze bestaande partner Speciaal Onderwijs De Korenaer, heeft Jobfactory een nieuwe partner gevonden die een klaslokaal gaat huren en enkele plekken heeft ingekocht om met jongeren op de locatie te komen leren en werken: wij heten het samenwerkingsverband Helmond Peelland VO van harte welkom en zien uit naar de samenwerking.

 


Woonbegeleiding wijkgebonden - nieuwe flyer Woonbegeleiding aan huis

Met ingang van 1 oktober jl. is SMO Woonbegeleiding gaan werken met wijkgebonden teams, die beter herkenbaar zijn voor onze cliënten en partners/gemeente die ook steeds meer wijkgeorganiseerd zijn.

SMO Woonbegeleiding heeft o.a. hiervoor ook een nieuwe flyer uitgebracht die uitgezet is via huisartsen, apothekers en wijkgebouwen binnen Helmond en de peelregio. U kunt hier de nieuwe flyer bekijken.


Onderzoek tevredenheid clienten en medewerkers

Clienttevredenheid 2018
De organisatie maakt hiertoe gebruik van de landelijke vragenlijst van de CQ-index (de Cliëntenraad wordt betrokken bij het onderzoek). Dit onderzoek wordt 1 keer per twee jaar door een extern onafhankelijk bureau uitgevoerd.
In juni 2018 is door het onderzoeksbureau Triqs (Zwolle) een CQ-I meting uitgevoerd.
Op de vraag ‘Welk cijfer geeft u de zorginstelling’ zijn de uitkomsten als volgt:

Locatie
2018
Huize d’n Herd
7,2
De Koning
5,9
Woonbegeleiding
8
Sociale Activering
7,6

 

 

Medewerkerstevredenheid 2017
De organisatie maakt hiertoe gebruik van een externe onderzoeksbureau en wij hebben onlangs de uitslag van dit onderzoek ontvangen.
Het cijfer voor SMO als geheel was 7.6 en daarmee 0.6 punten hoger dan in 2015.


Her-opening Super Sociaal door wethouder Erik de Vries, gemeente Helmond

Gisteren heeft wethouder Erik de Vries van de gemeente Helmond de vernieuwde Super Sociaal heropend.
Een uitbreiding in het aanbod, een verbouwing van de winkel en nu ook open voor een nieuwe doelgroep.


Opening speel- dierenweide en terras Zorgtuinderij De Bundertjes 27 mei 2018

Op zondag 27 mei aanstaande zal zorgtuinderij De Bundertjes aan de Bosselaan 2 in Helmond voor het eerst haar deuren openen voor het publiek.


SaldoPlus in Helmond helpt mensen met schulden

HELMOND - SaldoPlus in Helmond helpt mensen die in de schulden terecht zijn gekomen. Erwin Derks (42) is de nieuwe directeur van de stichting. 

Dit is de inleiding van het artikel in het Eindhovens dagblad. Wil je meer lezen dan verwijzen wij hier graag naar www.ed.nl/helmond/saldoplus-in-helmond-helpt-mensen-met-schulden~a6af411d/


Gedreven door kennis, bewogen door mensen

 SMO is lid van en neemt deel aan de Academische Werkplaats Impuls van het Radboud UMC. Met de link naar dit filmpje kunt u zien wat dit betekent.     vimeo.com/258586088

 


Besloten sociaal restaurant Ratatouille

In november en december 2017 was het op maandagen en donderdagen steeds erg druk in het besloten Sociaal Restaurant Ratatouille. Gemiddeld kwamen er elke keer ruim 30 gasten per avond eten.

Vanaf maandag 8 januari 2018 is het restaurant aan de Engelseweg 127 (achterzijde) weer geopend (op de maandag- en donderdagavonden) uitsluitend voor klanten van de Super Sociaal, van SMO, Jobfactory en de Ruilwinkel die beschikken over een zogenaamde inkomstenverklaring.


Klokkenluidersbeleid

SMO en Ondernemingsraad zijn vandaag tot instemmend besluit gekomen t.b.v regeling vermoeden misstand onregelmatigheid - onderdeel klokkenluidersbeleid


Deelnemers OP WEG NAAR WERK ontvangen certificaten

Vandaag werden opnieuw certificaten uitgereikt. Vier deelnemers ontvingen het certificaat KAS (keuken assistent). SMO feliciteert hen van harte.


Start samenwerking academische werkplaats Impuls

 


Onzichtbare kinderen worden zichtbaar!

"Kinderen die thuis niet veilig zijn proberen dat vaak voor de buitenwereld verborgen te houden".
Ook SMO laat medewerkers scholen via www.augeo.nl


Oranjefonds fotografeert deelnemers OP WEG NAAR WERK

Met steun van het Oranjefonds, de Coovels Smits stichting en Thomas van Villanova is SMO - www.Jobfactory.nl begin 2016 gestart met het project Op weg naar werk. Een project waarin de arbeidsmarkt bereikbaarder wordt voor deelnemers door het behalen van certificaten zoals o.a. heftruck, KAS, VCA, VCA groen. Onlangs is het Oranjefonds op bezoek geweest en heeft prachtige foto's gemaakt. Hier een van de foto's gemaakt door OranjeFonds - Frank van Beek.


Begeleiding voor personen met lichte verstandelijke beperking WLZ - VG

SMO Helmond kan mensen helpen met een lichte verstandelijke beperking. Met ingang van 1-1-2017 heeft SMO de erkenning en toelating vanuit het Zorgkantoor om de functie verblijf voor mensen met een indicatie VG te bieden. Deze mensen kunnen terecht in een studio in De Koning waar 7 x 24 uurs toezicht en persoonlijke begeleiding aanwezig is. Is er een vorm van behandeling nodig dan zal een beroep gedaan worden op externe expertise. Voor aanmelding en meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Centrale Intake 0492-504390. centrale-intake@smo-helmond.nl


OP WEG NAAR WERK

Artikel Oranje Fonds 11.07.2016:

Trainingscentrum voor de vergeten groep ‘Op weg naar werk’

Met een nieuw trainingscentrum wil SMO Helmond de arbeidsmarkt bereikbaar maken voor iedereen. Ook voor diegene die tussen wal en schip dreigen te vallen. Een groep mensen is eigenlijk ‘te goed’ voor dagbesteding, maar komt niet in aanmerking voor opleidings- en re-integratietrajecten. Terwijl ze toch echt wel wat in hun mars hebben. 


De Koning: plek voor SMO (een artikel uit de nieuwsbrief van Bergopwaarts)

DONDERDAG 24 MAART 2016 

In 2008 kocht Bergopwaarts het voormalige klooster Christus Koning in Helmond om er jongerenhuisvesting van te maken. SMO zit er al sinds 2010 met crisisopvang en begeleid wonen voor jongeren. Vanaf nu komen er nog meer plekken voor SMO in het gebouw vrij, waardoor de stichting in totaal 25 extra appartementen tot haar beschikking krijgt. Uiteindelijk zal het monumentale pand in zijn geheel worden bewoond door cliënten van SMO.


WIJZIGING LOGO HUISSTIJL SMO HELMOND

 Het logo van SMO Helmond heeft vandaag een toevoeging in de vorm van een pay off gekregen. Dat wil zeggen dat de tekst “van opvang naar huis” als zin is toegevoegd onder het bekende logo. In de loop van de week zal het oude logo in onze PR uitingen zoveel mogelijk vervangen worden 

 
 

VERLENGING HKZ KWALITEITS KEURMERK

Gisteren heeft de externe audit bij SMO plaatsgevonden ten behoeve van verlenging certificering HKZ. De verlenging toont opnieuw aan dat de zorg van SMO voldoet aan alle kwaliteitseisen én dat SMO de cliënt centraal stelt. Directie en management hebben alle medewerkers bedankt voor hun inzet.


SMO video


SMO bestaat 20 jaar

SMO vierde haar 20 jarig jubileum op 26 november 2015. Het thema "niet alle aardbeien gaan naar de veiling"   werd op een unieke wijze met medewerking van clienten tot uiting gebracht. Een kijkje in het leven van de mensen waarmee SMO te maken heeft. 


ZORGSITE HELMOND

Medewerkers en clienten van SMO Helmond maken graag gebruik van de Zorgsite Helmond en van Zorgvoorelkaar.com
Voor meer info zie:
http://helmond.zorgsite.nl/nl/
http://zorgvoorelkaar.com/

 


Verbinden & Vernieuwen 02-2014 Aloysius - Jobfactory

 Leren en werken in de Helmondse Jobfactory. Een uitgebreid en leuk artikel in de nieuwsbrief van de Aloysius.

Wil je het helemaal lezen klik dan hier: www.smo-helmond.nl/media/nieuws/artikel_werken_en_leren_in_Jobfactory.pdf


“Kwaliteit zit in de mensen en dat is bij SMO goed merkbaar”

Deze maand heeft de externe audit bij SMO plaatsgevonden ten behoeve van verlenging certificering HKZ.
Het HKZ-certificaat toont aan dat de zorg van SMO voldoet aan alle kwaliteitseisen én dat SMO de cliënt centraal stelt. Dit is vastgesteld door een onafhankelijke instelling.


Housing First in Helmond

 Housing First (eerst onderdak) moet ervoor zorgen dat bepaalde dak- en thuislozen zich verantwoordelijk gaan voelen voor de woning die ze krijgen. Ze krijgen de woning alleen onder bepaalde voorwaarden. Zo moet de bewoner begeleiding accepteren, de huur betalen en mag niet voor overlast zorgen.