De Koning

De Koning
Brevierpad 2, 5709 AD Helmond
T 0492 47 23 50 
E dekoning@smo-helmond.nl

Wat?
In De Koning heeft SMO onder andere plaatsten voor jongerenhuisvesting met begeleiding naar zelfstandig wonen, crisisopvang vrouwen, vrouwen met kinderen, tienermoeders, en zelfstandig wonen met begeleiding in appartement op naam van SMO (onderverhuur)

Je woont hier in een eigen kamer, op een afdeling samen met andere cliënten. Op de meeste afdelingen deel je de douche, de toiletten en de keuken met de andere bewoners en draag je er ook samen de verantwoordelijkheid voor dat de ruimtes netjes blijven. In de gezamenlijke keuken kun je je eigen maaltijd bereiden en natuurlijk kun je dit ook samen met anderen doen. In de lounge kun je regelmatig deelnemen aan activiteiten en verder wordt van je verwacht dat je deelneemt aan bewonersvergaderingen. In De Koning worden ook studio's met begeleiding verhuurd aan cliënten met een verstandelijke beperking.

Waar? 
De Koning ligt in de wijk Brouwhuis, in de buurt Brouwhorst. Er zijn hier vele voorzieningen, zoals een compleet winkelcentrum, het NS-station, bibliotheek en postagentschap. Daarnaast zijn er diverse voorzieningen voor gezondheidszorg (bijvoorbeeld huisartsen en apotheek). Er is een middelbare school en een sportcentrum gevestigd.

 

“Door allerlei problemen thuis, had ik geen plek meer om te wonen. Hier heb ik een eigen kamer en leer ik hoe ik straks echt op mezelf kan wonen. Dat is super!”